Tips vid tapetsering från erfarna målare i Borlänge

Att tapetsera kan näst intill varje händig person men att få ett perfekt resultat är förunnat några få utbildade och erfarna fackmän. När du ska tapetsera om i ditt hem kan du vända dig till oss som har utbildade och erfarna målare i Borlänge som är proffs på tapeter.

Har dina tapeter tappat sin glans, känns de omoderna eller vill du bara liva upp rummet med nya tapeter finns det ett stort utbud att välja mellan. Du kan förstås fortfarande välja tapeter som är enfärgade, har enkla mönster eller klassiska tapeter som ska mönsterpassas. Du kan också välja att tapetsera dina rum med designtapeter eller motivtapeter som ger ditt rum mer liv och rörelser. Oavsett vilka tapeter du vill sätta upp är det en konst att få ett bra resultat då man tapetserar. Det krävs en viss erfarenhet att sätta upp tapeter så att det inte uppstår luftbubblor, skarvar, sprickor eller att tapeterna smutsas ned. Vissa tapeter är dessutom mycket känsligare än andra och kräver nästintill silkesvantar då man tapetserar. Om du vill få professionell hjälp av en målare i Borlänge då du ska tapetsera är du välkommen att kontakta oss på Måleri Blåklockan.

 

Att tänka på vid tapetsering i Borlänge

När du ska tapetsera om i Borlänge är det bra att du planerar tapetseringen så att du väljer tapeter i en kulör och med ett motiv som passar rummet. Tapeterna bidrar också till att skapa en atmosfär i rummet och därmed så lämpar sig vissa tapeter i olika rum. I köket är det vanligt att man har en färgglad tapet gärna med ett mönster bestående av frukter, grönsaker eller för all del blommor. I ett sovrum kan det vara fint med en tapet av finare kvalitet i en ljus färg med ett rogivande mönster. I vardagsrummet behöver man en tapet som ger rummet en viss rymd men också passar in med den inredning som man har i sitt vardagsrum. Du bör också bestämma om du ska använda dig av standardtapeter eller designade tapeter samt om du vill ha en fondvägg. Det finns också lite exklusivare tapeter som exempelvis bomullstapeter.

 

När man ska tapetsera

Precis som med allting annat som rör målning krävs det ett gediget förarbete innan man kan börja tapetsera. Många tror att skarvar, håligheter och sprickor kan täckas av tapeten, vilket inte är fallet. Allt som döljs bakom en tapet kommer med tiden att bli framträdande genom tapeten. Dessutom är risken stor att tapetens skadas eller spricker om det inte finns ett ordentligt utfört grundarbete. Det kan också leda till att delar av tapeterna lossnar. När man ska tapetsera är grundarbetet därför A och O. Först behöver man tvätta väggen för att få den fri från fett och andra föroreningar. Därefter ska håligheter och sprickor spacklas igen. Skarvar från den gamla tapeten behöver skrapas bort och eventuellt spacklas igen. Därefter behöver hela väggen slipas noggrant. Ska man dessutom lägga en mycket ljus tapet på en mörkare tapet kan det krävas att man grundmålar väggen först så att inte den gamla tapeten lyser igenom den nya.

 

Tapetsering

När grundarbetet är klart är det dags att börja sätta upp de nya tapeterna. Det finns enkla standardtapeter som är relativt lätta att skära till, sätta klister på och sedan sätta upp på väggen. Dock bör man alltid se upp för luftbubblor som kan uppstå så att dessa inte hinner torka då det är svårt att få tapeten slät senare. Den första tapetvåden ska sättas upp lodrätt på väggen. Det är utifrån denna man sedan utgår när man fortsätter att tapetsera och sitter den snett kommer det sedan att märkas när skarvarna hamnar flera centimeter snett. Det är här som erfarenhet spelar en stor roll. Även om man sätter upp första tapetvåden helt lodrätt, med hjälp av ett pass, så kan väggen i sin tur vara sned. Detta är vanligt i äldre hus, vilket i sin tur påverkar att tapeterna ser sneda ut, fast de är helt raka.

 

Anlita en målare i Borlänge för din tapetsering

När du vill tapetsera om i din bostad kan vi på Måleri Blåklockan erbjuda dig målare i Borlänge som är experter på tapetsering, mer om oss här. Oavsett vilken typ av tapetmaterial du vill ha, oavsett mönsterpassning och oavsett sneda väggar kommer en professionell yrkesman klara av att sätta upp dina tapeter med ett resultat du blir nöjd med. Du är välkommen att kontakta oss för mer information om våra tjänster eller om hur våra medarbetare i Borlänge kan hjälpa dig med din tapetsering. Du kan också använda formuläret på sidan för att boka in ett gratis platsbesök. Vi kan då inspektera dina väggar, ta del av dina önskemål och lämna tips kring din tapetsering, utan att du behöver förbinda dig till något. 

Boka platsbesök med våra trevliga målare i Borlänge

Att anlita oss innebär att du slipper krångel och får ett riktigt snyggt resultat! Våra målare i Borlänge står redo att leverera kvalitet och service till dig. Varmt välkommen att kontakta oss!