Därför ska du anlita en professionell målare i Borlänge vid våtrumsmålning

Att måla om ett badrum, en toalett, tvättstuga eller i köket kräver en stor kunskap om hur våtrumsmålning utförs och vilket material som ska användas. Om du anlitar professionella målare i Borlänge får du arbetet utfört korrekt, säkert och med ett högkvalitativt slutresultat.

Om du vill ge ditt badrum ett ordentligt lyft utan att för den skull genomföra en dyr badrumsrenovering kan lite ny färg på väggar och tak göra underverk. Utöver att du får ett mer trivsamt badrum kan du också höja värdet på din bostad. När du ska utföra målning i våtrumsutrymmen som bland annat i ett badrum, kök eller tvättstuga krävs det kunskap både om utförandet men också om det material som ska användas.

 

Fel material eller ett felaktigt utfört arbete kan leda till fuktskador som senare kan bli kostsamt att åtgärda. Vill du få hjälp med din våtrumsmålning kan du kontakta oss på Måleri Blåklockan som har yrkesutbildade och erfarna målare i Borlänge som är specialister på våtrumsmålning.

 

När våra målare i Borlänge utför en våtrumsmålning

Precis som vid all annan målning är förarbetet A och O för slutresultatet. Vid förarbetet är det viktigt att man få helt tätt i skarvar, runt rör-anslutningar och i hörn. Materialet som används både vid förarbetet, som spackelmassa och fogmassa, ska precis som med täckfärgen vara godkänt för den skyddsnivå som man vill uppnå. Enligt branschregler ska en målning i ett våtrumsutrymme ha en livslängd på minst 10 år, vilket endast kan uppnås genom att använda godkänt material och att arbetet utförs på ett fackmannamässigt sätt.

 

Målningssystem för arbeten i våtrumsutrymmen

Det finns två typer av system som man använder sig av vid målning i våtrum. VT-system, vilket innebär att man utför en målning som är helt vattentät, och VA-system, som innebär att målningen är vattenavvisande. VT-system ska användas när man vill få helt vattentäta väggar och tak, exempelvis de som ligger vid ett badkar eller ett duschutrymme. Ett VA-system kan användas då man målar vid ett handfat eller vid köksbänken, där det oftast bara blir en del vattenstänk på väggen.

 

Låt våra målare i Borlänge hjälpa dig med din våtrumsmålning

När du vill måla om i ett våtrumsutrymme kan du vända dig till oss på Måleri Blåklockan som har yrkesutbildade och erfarna målare i Borlänge som utför alla typer av tjänster inom målning. Det innebär att våra målare har den kunskap som krävs för att utföra en säker och korrekt målning av ditt badrum med ett högkvalitativt resultat och en lång livslängd. Om du vill boka ett kostnadsfritt hembesök så att vi kan inspektera ditt måleriprojekt och lämna en offert kan du boka ett möte genom formuläret på sidan. 

Boka platsbesök med våra trevliga målare i Borlänge

Att anlita oss innebär att du slipper krångel och får ett riktigt snyggt resultat! Våra målare i Borlänge står redo att leverera kvalitet och service till dig. Varmt välkommen att kontakta oss!