Ge rummet liv - tapetsera en fondvägg

När du vill genomföra en förändring av ett rums atmosfär och göra det mer levande kan du sätta upp en fondvägg med ett motiv, färg eller mönster som bryter mot de gamla tapeterna. Här kan du läsa om fondväggar och hur vi kan hjälpa dig med din tapetsering i Borlänge.

Vill du skapa en ny atmosfär eller göra ett rum mer levande kan du tapetsera en fondvägg. Med en fondvägg får du en härlig brytning som kan göra att rummet får mer rymd men kan också användas då man vill få en speciell bakgrund för sitt möblemang. Med ett underhållande barnmotiv kan en fondvägg göra din barnkammare lite roligare. Om du planerar att sätta upp en fondvägg kan du kontakta oss på Måleri Blåklockan som har duktiga målare som kan hjälpa dig med din tapetsering i Borlänge.

 

Så går en tapetsering i Borlänge till

När du ska utföra en tapetsering i Borlänge eller sätta upp en fondvägg är det alltid viktigt att du gör ett grundligt förarbete för att du ska få ett bra slutresultat. Det innebär att du behöver riva ned all lös tapet, slipa ned skarvar, spackla igen håligheter, hörn och skarvar. Därefter behöver du slutligen slipa, och eventuellt spackla, hela väggen för att få en jämn och fin yta att sätta upp de nya tapeterna mot. Om du slarvar med förarbetet så kan det leda till att de nya tapeterna släpper från underlaget eller att en gammal tapet bakom lyser igenom. Om du är osäker på hur förarbetet ska utföras är det tryggast att anlita en professionell målare som kan hjälpa dig med din tapetsering i Borlänge. Vill du veta mer om tapetsering? Läs vår artikel om tips vid tapetsering!

 

Vad är en fondvägg?

En fondvägg är en eller två väggar i ett rum som bryter mot de andra väggarna genom att de har en annan färg, ett motiv eller ett mönster som skiljer sig från den befintliga tapeten. Genom att tapetsera en fondvägg kan du göra rummet mer levande eller ge det mer rymd. En fondvägg passar nästan vart som helst i en bostad, i såväl sovrummet som i, vardagsrummet, köket eller i barnkammaren. När du vill tapetsera en fondvägg kan du hämta inspiration från nätet eller anlita oss på Måleri Blåklockan som kan hjälpa till med passande förslag för din fondvägg.

 

Boka ett kostnadsfritt hembesök

När du ska genomföra en tapetsering i Borlänge som exempelvis inkluderar att sätta upp en fondvägg kan du vända dig till oss på Måleri Blåklockan som utför tjänster åt privatpersoner och företag. Våra målare i Borlänge är specialister på målning och tapetsering i Borlänge och kan bistå dig med allt från planering och inspiration till appliceringen. Du kan använda vårt formulär på sidan för att boka ett kostnadsfritt hembesök så att vi kan diskutera din tapetsering och olika priser, utan att du förbinder dig för något.

Boka platsbesök med våra trevliga målare i Borlänge

Att anlita oss innebär att du slipper krångel och får ett riktigt snyggt resultat! Våra målare i Borlänge står redo att leverera kvalitet och service till dig. Varmt välkommen att kontakta oss!